Tuesday, January 6, 2009

AMPSTI ja turud ja väiksed müügiputkad kaovadki ära?

Nii-nii-nii. Phnom Penh Post on 6. jaanuaril 009 (väike khmeeri viga, 2 jäi ära) ilmutanud uudisloo sellest kuidas Battambangi Beung Chhouk´i turu sajad müügiputkade omanikud protestivad selle vastu, et erafirma tahab neid turult välja kadjada.

Erafirma Kim Hoc Heng sai endale turu haldamiseks 60 aastase lepingu ning oli pühapäeval teatanud, et võetagu oma kodinad ja lahkutagu, nemad hakkavad renoveerima. Samuti olla osad poekesed liiga vanad ja ebaturvalised ning ei kuuluvat niikuinii müüjatele.

Igal juhul sellel turul sai sisseoste tehtud, et alustada oma khmeeri köögi õpunguid ning hõrgutiste valmistamist Smoking Pot nimelises söögikohas.

Seda olin ma ausalt öeldes kartnud juba alates oma esimesest nädalast Siem Reap´is. Näha oli, et taolised aktsioonid uute kaubanduskeskuste avamisega hakkavad kaasnema, nii ju nagu see tegelikult Eestiski läks. Väike seos meie koduvabariigiga- minu lapsepõlve Anne turg, mida üritasin 2008 lõpus Tartus külastada, oli kinni pandud. Järgi on vaid tühi plats.

Seega võib neid armsaid turge seal kaugel maal sama saatus oodata.

No comments: