Sunday, March 8, 2009

CSEC ehk kuidas Iiri päritolu misjonär aitab Filipiinidel lapsi ja naisi

5. märtsil pidas organisatsioon PREDA esindaja Father Shay Cullum Tallinnas loengu, andes ülevaate kuidas nad Filipiinidel aitavad CSEC (commercially sexually exploited children) ohvreid.
Isa Shay on seda tööd teinud 40 aastat, toonud päevavalgele kagu-aasia probleeme, mis puudutab laste ja naiste seksuaalset ära kasutamist.
Väidetavalt on Filipiinide jõustruktuuride inimesed ameeriklaste poolt välja õpetatud ja tänavalapsi on lihtsalt kõrvaldatud ehk mõrvatud tänaval keset päeva ühe püssilasuga, et koristada see probleem silmapiirilt. Isa Shay´gi on üle elanud mitu atentaadi katset. Kõige selle kõrval on teda esitatud ka 3 korda Nobeli preemia nominendiks.
Tema lood on masendavad, suisa kujutletamatud. Kuidas 1,5 aastastel väikelastel on tuvastatud suguhaigused, kuidas pooled kupeldajatest on laste eneste naissugulased, kuidas ametkonnad on nii korrumpeerunud, et laste kaitsmiseks ei õnnestu seadusi läbi suruda (üks katse võttis 9 aastat, viimaks kui laste kinnipidamisest vanglates, mis olla olnud hullem kui loomadel lautades, tehti salavideo ja edastati see CNN partnerkanalile ITV-le näitamiseks) ja kui see ka õnnestub siis rakendamine on iseküsimus, sest vägistatud tüdrukut, kes on sattunud vanglasse saab ju valvurihärra sobiva summa eest uuesti müüa. Ohver on ohver nii mitu korda, ehk siis ka oma sugulased ju tegelikult võivad su välja heita. Samuti olla ameeriklaste sõjaväebaase filipiinidel mitu ning võimuka riigi sõjaväelased suurimaid kliente seksiturule. Muidugi tegelikult on ka vähemalt 400 000 Saksa meeskodanikku, kes sellel eesmärgil pidid aastas kagu-aasiasse reisima ning samuti rikkad jaapanlased ja korealased, kes reisivad eralennukitel kinnistele saartele, kuhu ligi ei pääse, et saaks PREDA ning pereliikme abil tüdrukuid päästa.
See kauge probleem ei ole tegelikult nii kauge, sest ka meie riigi pedofiilid reisivad ilmselt sinna, kus lapsed ei ole veel kindlat kaitset väärkohtlemise eest leidnud.
Nagu viimanegi uudis Khmeeride ajalehest tõestas- ameeriklane, keda süüdistati väikse tüdruku vägistamises, keeras loo hoopis nii- et tüdruk varastas tema rahakoti.

Lisainfot leiab misjonäri tegemiste kohta ja viimaste artiklite kohta http://www.preda.org/archives/fscarticles.htm

No comments: