Friday, September 12, 2008

Tänusõnad lahketele eestlastele!

Enne eestist lahkumist tegin natuke sponsorlust oma Kambodzha projekti tarbeks ning kuna RAFehk Royal Angkor Foundation on andnud meie koolile lubaduse ehitada jalgpalliväravad (eelmised varastati ära, sest raud ja muu säärane on äärmiselt väärtuslik kraam kokkuostupunkti viimisel), siis pöördusin mõningate spordifirmade poole.
Tänud Raul tuulikule OÜ Tamma Spordist http://www.tammasport.ee/

Kes annetas khmeeri laste jaoks kaks 5*2 m jalgpallivärava võrku.
Nüüd oleme juba 2 kuud uurinud, et kuidas meil õnnestuks need väravad ehitada, milel külge võrgud riputada ja et kas puidust või terasest. Esimene on odavam variant, kuid mitte ilmastikus vastupidav variant ja teise jaoks pole meil hetkel piisavalt raha, nii et loodetavasti leiame lahenduse, mis tipneb siiski laste jalkavõistlusega. Siin on see üsna arvestatav ajaviitevorm, et erinevate koolide/lastekodude meeskonnad omavahel kohtuvad. Kuigi mõnikord võib kuulda põhjusena, et miks üks või teine kaotas, siis nt selle lastekeskuse lapsed saavad ainult üks kord päevas süüa ja teise omad söövad 3 korda päevas, ning seega pole ime, miks esimesed kaotasid. Reeglina võib näha kõrge heinkattega jalgpalliväljakuid, katkiste postide ja võrkudega, mis siiski aimu annavad, et siin mänguline tegevus käimas on. Euroopa tulnukas arvaks muidugi, et tegu on hüljatud kohaga, kuid siinmail pole elektrilisi peeneid muruniidukeid või vikateid, muru niidavad khmeeri käekesed, väike sirbike või siis miski imemasin, mis on ilmselt muruniiduki eellane.

***

Teise kingituse khmeeri lastele tegi Urmas Kiisk ja Photopoint http://www.photopoint.ee/



Kaks digitaalset kompaktkaamerat täisvarustusega (mälukaardid ja kotid, juhtmed jne) on abiks meil fotograafia õpetamisel igapäevaselt. Digikaamera võimaldab meil igapäevased fotograafia ülesanded kiirelt jäädvustada ja arvutisse tõmmata ning juba samas tunnis analüüsida. Khmeeri laste jaoks on digikaamera käsitsemine puhas lõbu ning tõsine fotograafia huvitab ilmselt paari. Abstaktsed asjad on keerulised ning inimesed ning veekogud on khmeeri rahva suurim lemmik pildistamise objekt. Oktoobri algul üritame kuu ja enama jooksul tehtud piltidest koolis näituse avada. Ning need kaamerad jäävad kingituseks Samdach Euv koolile ning 3000 õpilasele.

Suurimad tänud veelkord!

No comments: